glazbena razdoblja(u izradi)

Uvod

Već odavno se uočava potreba za web stranicom koja bi stručno, studiozno i sistematski, ali na pristupačan i jednostavan način čitatelju približila razvoj glazbe kroz stoljeća .

Ova stranica je rezultat višemjesečnog pohađanja tečaja web designa, te je ujedno i zbroj višesatnog surfanja internetom kako bi se glazbena razdoblja prikazala na svima razumljiv način.

Stranica je namijenjena korisnicima interneta koji traže tek pokoju informaciju, ali i onima koji o glazbi već nešto znaju i žele upotpuniti svoje znanje te im može poslužiti kao početna metodičko-didaktička orijentacija . Put glazbe počinje sa postankom ljudskog roda, barem na način kako mi to tumačimo, a ja sam na svojoj stranici napravio uvid u glazbu od početaka civilizacija kroz glazbu srednjeg vijeka, renesanse, baroka, klasicizma, romantizma i glazbe 20.stoljeća.

Unutar tih različitih stilskih razdoblja glazbeno je stvaralaštvo uvelike uvjetovano potrebama čovjeka i sredine, ali se istodobno mijenjalo i razvijalo stvarajući nove glazbene izraze i načine skladanja. Cilj ove stanice nije predstavljanje svih skladatelja i svih njihovih djela, no podaci koji se nalaze na njoj obogatiti će vas novim doživljajima i spoznajama i podstaći vas na vlastito otkrivanje ljepote u glazbi.